Selecteer een pagina

Sommige mensen gaan er elke 1 april helemaal voor en bereiden zich soms maanden voor. Bedrijven pakken vaak ook groots uit, zoals Google die afgelopen jaar een “Where’s Waldo” toevoegde aan Google Maps. De BBC bracht tien jaar geleden een documentaire uit over een recent ontdekte pinguïnsoort die kon vliegen. Uitzendbureau YoungCaptital presenteerde een nieuwe sollicitatieprocedure waarbij sollicitanten een jointje mochten roken, of een shortje doen voor het gesprek, tegen de stress.

Zelf heb je alleen misschien geen tijd om zoveel moeite in een 1-april-grap te steken (of gewoon geen zin). Daarom hebben we een paar grappen voor je op een rijtje gezet die je in een handomdraai voor elkaar hebt. Pas op, ze zijn allemaal wel erg flauw!

 Deze kan overal
1 – Erg simpel, neem een pak googly eyes mee en plak ze op willekeurige dingen. Zo kun je bijna alles grappig maken.

 Voor op school of kantoor
2 – Doe een stukje plakband over de laser van iemands muis. Wil je er nog iets verder mee gaan? Ontkoppel de muis dan en plug een andere muis erin die op je eigen bureau staat. Beweeg de muis af en toe om je collega te laten denken dat de muis nog wel iets doet.

3 – Leeg een pot mayonaise en vul hem weer met vanillevla. Hou tijdens de lunch iedereen voor de gek door een pot mayo weg te werken alsof het niks is.

4 – Plak een papiertje met “deur defect, gebruik andere deur” op een deur met een pijl naar de volgende deur, waar je vervolgens dezelfde boodschap op plakt. Herhaal dit tot er geen ingangen meer over zijn. Door even een rondje om het kantoor of de school te lopen heeft iedereen ook gelijk weer zijn momentje lichaamsbeweging van de dag.

Voor thuis
5 – Een andere optie is om een fles Glassex te legen en te vullen met blauwe sportdrank. Spuit af en toe wat “Glassex” in je mond.

6 – Wissel twee keukenlades om en verwar iedereen in huis als ze bestek willen pakken. Dit is wel een aanzienlijk minder geslaagde grap als je alleen woont.

7 – Lak een stuk zeep met doorzichtige nagellak. De zeep ziet er dan nog steeds exact hetzelfde uit, alleen werkt hij niet meer.

8 – Giet gelatinepudding in een glas in plaats van limonade, steek er voor de vorm ook nog even een rietje in en kijk toe hoe je slachtoffer worstelt om het op te drinken.

9 – Tot slot is er natuurlijk ook nog het eeuwenoude muntje aan de vloer lijmen, of een portemonnee aan een visdraadje. Kinderen trappen hier misschien nog wel in.