Selecteer een pagina

Vervelend! Wil je de aanbiedingen van de komende week bekijken van de winkels in de buurt, is het pakket met de folders niet geleverd… Als het pakket een keer niet is geleverd, kan dit een incident zijn. Wordt het pakket al een tijdje niet geleverd? Dan is er misschien iets anders aan de hand. In deze blog nemen wij de verschillende oorzaken met je door. Daarna bespreken we per oorzaak de mogelijke oplossingen, zodat je er zeker van bent dat je elke week je folderpakket ontvangt!

Hoe kan het dat ik geen folders ontvang? Oorzaken en oplossingen

 

Er zijn verschillende redenen die kunnen verklaren waarom jij op dit moment geen folderpakket ontvangt. Hieronder nemen we ze met je door.

1. Folderbezorger verspreidt het pakket niet

Het kan zo zijn dat je folderpakket door de bezorger ergens in een papierbak is gedumpt. Waar de folders ook zijn, feit is dat jij ze niet hebt ontvangen.

Oplossing

Het is zeer vervelend als de bezorger de ongeadresseerde folders niet geleverd heeft. Helaas is het lastig om te achterhalen wie zijn werkgever is en wie er daarmee verantwoordelijk is voor de bezorging. Bij het gratis pakket van Kiesjefolders hoef je niet bang te zijn dat het niet geleverd wordt. Wij maken namelijk gebruik van postservice Sandd.

 

2. In je woongebied worden geen folders geleverd

Er zijn veel gebieden in Nederland waar geen folders of folderpakketten geleverd worden. De folderbezorgers komen namelijk niet op alle plekken buiten de bebouwde kom.

Oplossing

Voor deze oorzaak is er een simpele oplossing, namelijk zelf zorgen dat je de gewenste folders ontvangt! Dit kan met het gratis, gepersonaliseerde Kiesjefolders-pakket. Je kunt zelf kiezen welke folders je wilt ontvangen. Die worden dan geadresseerd bij je thuis afgeleverd door een Sandd-bezorger.

 

3. Je hebt een nee-sticker

Een nee/nee-sticker op de brievenbus zorgt ervoor dat je geen huis-aan-huisbladen en ongeadresseerde reclame ontvangt. Met een nee/ja-sticker op de bus krijg je wél huis-aan-huisbladen, maar geen ongeadresseerde reclame.

sticker nee ja (1)

 

 

Bron: drsticker.nl

Nee-sticker door andere bewoners

Als je de enige bewoner bent, is het niet aannemelijk dat je een nee-sticker op de deur hebt zonder dat je deze zelf hebt opgeplakt. In dichtbevolkte gebieden is dit anders. In steden wonen vaak namelijk meerdere mensen op één adres, die dezelfde voordeur delen. Als één van de bewoners besluit een nee-sticker op de gezamenlijke brievenbus te plakken, ontvangt de rest van bewoners ook geen folders meer.

Nee-sticker tegen papierverspilling

Het kan ook zijn dat je voor een nee-sticker hebt gekozen omdat je de folders papierverspilling vindt. Daar heb je een goed punt. Er zitten waarschijnlijk zes of zeven folders in het pakket die voor jou interessant zijn. De andere folders belanden zonder pardon in de prullenbak.

De cijfers

Een Nederlands huishouden ontvangt gemiddeld 33 folders in de week. Dit betekent dat er in een jaar 34 kilo aan reclame per huis binnen wordt gegooid. Maar liefst de helft van de folders wordt weggegooid zonder bekeken te worden. Minder irrelevante folders zorgen uiteindelijk ook voor besparing op energie voor productie en transportkosten.

Oplossing

Woon je op een adres waar meerdere mensen wonen en waar een nee/nee-sticker op de brievenbus zit? Zorg dan dat je een gratis Kiesjefolders-pakket ontvangt dat specifiek aan jou is geadresseerd. De nee-sticker zal dit folderpakket niet tegenhouden, omdat de sticker alleen ongeadresseerde reclame weert. Kies de folders die je wilt ontvangen en krijg elke dinsdag een nieuw pakket met voor jou relevante kortingen.

4. Je hebt geen ja-sticker

In onder andere Amsterdam is er, vanuit het oogpunt van duurzaamheid, gestart met de ja-sticker. Met deze sticker heeft de Gemeente Amsterdam het folderbeleid 180 graden omgedraaid. Waar de rest van Nederland huis-aan-huisbladen en ongeadresseerde reclame ontvangt als er géén sticker op de brievenbus zit, ontvangen Amsterdammers alleen dit soort reclame als zij gebruik maken van een ja-sticker.

 

De inwoners van Amsterdam moeten dus actief laten weten dat zij deze postreclame willen ontvangen. Zodoende ontvangen de mensen die de pakketten direct de prullenbak ingooien geen ongewenste post meer. Een nee/ja-sticker is sinds de invoering van het beleid overbodig. Dit beleid draagt dus bij aan de duurzaamheid van de stad.

Naast Amsterdam zijn er meerdere grote steden geïnteresseerd in deze aanpak. Een aantal hiervan hebben de sticker ook ingevoerd, zoals Rotterdam of Den Haag. Andere steden volgen de ontwikkelingen op de voet.

Oplossing

Ben je woonachtig in Amsterdam en ontvang je al een tijd geen folderpakket meer? Dan komt dit door de start van het nieuwe folderbeleid. Je krijgt namelijk alleen nog folders als je een ja/ja-sticker of ja-sticker op de brievenbus hebt. De folderbranche verspreidt sinds de invoering van de nieuwe regel een eigen ja-sticker die hetzelfde betekent als de ja/ja-sticker van de gemeente. De ja/ja-sticker van de gemeente is gratis af te halen bij alle stadsloketten in Amsterdam.

Een andere, nog duurzamere oplossing is om te kiezen voor een gratis en gepersonaliseerd folderpakket van Kiesjefolders. Je kunt in dit geval zelf beslissen welke folders je wilt ontvangen. Zo hoef je niet de helft van de stapel weg te gooien en ontvang je alleen folders die voor jou interessant zijn.

 

 

Zo werkt het Kiesjefolders-folderpakket

Het Kiesjefolders-pakket zorgt ervoor dat jij kosteloos de regie krijgt over je brievenbus. Je kunt namelijk zelf bepalen welke folders je wel en niet in je gepersonaliseerde folderpakket wilt ontvangen. Profiteer van de aanbiedingen van je favoriete merken en winkels in de buurt, zonder dat je een grote ongevraagde stapel met folders weg hoeft te gooien. Dit is niet alleen beter voor jou, maar ook voor het milieu.

Dit is hoe jij binnen twee weken een gepersonaliseerd en gratis folderpakket kunt ontvangen:

 1. Vul je postcode in op de homepage.
  Wij bekijken dan welke folders voor jou interessant kunnen zijn.
 2. Stel je eigen gratis folderpakket samen.
  Geef hier aan van welke winkeliers je de folders wilt ontvangen
 3. Folderpakket samengesteld? Vul je adresgegevens in.
  Als jij je gegevens hebt achtergelaten, controleren wij of je gegevens kloppen.
 4. Je eerste folderpakket binnen 2 weken thuisbezorgd.
  Als alle gegevens juist zijn, wordt het folderpakket wekelijks bezorgd via PostNL.

folder pakket aanvragen

  

Waarom is Kiesjefolders gratis?

Voor de consument is het Kiesjefolders-pakket helemaal gratis. De retailer betaalt voor de folders die jij ontvangt. Jij geeft als consument actief aan een folder van een bepaalde winkelketen te willen ontvangen.

Samenvatting

Er zijn dus verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat jij geen folders ontvangt. Gelukkig is het gratis Kiesjefolders-folderpakket de oplossing voor al deze oorzaken. Hierbij is de keuze voor het folderpakket ook een milieubewuste, omdat er geen ongewenste folders geleverd worden.

Heb je vragen over het gratis en gepersonaliseerde folderpakket van Kiesjefolders of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. We staan telefonisch voor je klaar op 088-2341900 (bereikbaar tijdens kantooruren) of via info@kiesjefolders.nl