Selecteer een pagina

Veel mensen krijgen wekelijks soms wel dertig folders in de bus. Door middel van bijvoorbeeld de Ja-Ja-sticker in Amsterdam wordt tegenwoordig steeds meer geprobeerd de papiermassa terug te dringen. Een groot gedeelte van de folders uit de ongeadresseerde pakketten wordt namelijk ongelezen weggegooid. Erg zonde natuurlijk! Een geadresseerd folderpakket zorgt ervoor dat er minder folders ongelezen in de papierbak belanden. In deze blog bespreken we waarom het handig is om een geadresseerd folderpakket aan te vragen en hoe gemakkelijk je dit kunt doen.

Wat is het verschil tussen een geadresseerd en ongeadresseerd folderpakket?

Om uit te kunnen leggen waarom het handig is om een geadresseerd folderpakket aan te vragen, is het goed om te weten wat zo een pakket precies inhoudt.

Een ongeadresseerd folderpakket is de in plastic verpakte berg aan folders die in Nederland huis-aan-huis wordt verspreid. Als je een Nee-sticker op je brievenbus plakt wordt deze, als het goed is, niet meer bij je bezorgd.

Een geadresseerd folderpakket bevat alleen folders die je zelf aanvraagt. Hierdoor krijg je dus alleen de folders die voor jou relevant zijn. Met een Nee-sticker op je brievenbus krijg je deze folders nog wel, je hebt ze immers zelf aangevraagd en worden bezorgd door de postbode aan jouw adres.

Waarom een gratis folderpakket aanvragen?

Er zijn meerdere redenen waarom het voor jou handig kan zijn om een gratis, geadresseerd folderpakket aan te vragen. Hieronder bespreken we er vijf.

1. Geld besparen

Elke week een folderpakket ontvangen en profiteren van aanbiedingen van de winkels die je zelf hebt uitgekozen? Dat bespaart een hoop geld! Ook zie je welke nieuwe producten er in de schappen liggen

2. Geen folders in woongebied

Een geadresseerd folderpakket is erg handig als je in een gebied woont waar geen folderpakketten geleverd worden. Er zijn veel gebieden in Nederland waar geen reclamepost wordt bezorgd, bijvoorbeeld buiten de bebouwde kom.

Door een geadresseerd folderpakket aan te vragen weet je zeker dat je favoriete folders élke week bij je in de bus worden gegooid door de postbode.

3. Bezorger levert niet

Het kan zo zijn dat je in een gebied woont waar je wel een ongeadresseerd folderpakket zou moeten ontvangen, maar dat deze niet wordt geleverd. Helaas gebeurt het bij deze folderpakketten wel vaker dat ze sommige huizen overslaan en de bezorger de folders in de papierbak gooit, zonder dat iemand een folder heeft kunnen lezen. Daarbij is het lastig om te achterhalen welk bedrijf hier verantwoordelijk voor is en waar je dit kunt melden.

Een gepersonaliseerd folderpakket van Kiesjefolders wordt bezorgd door postservice PostNL. Wordt het pakket toch niet geleverd? Dan is makkelijk na te gaan waar het in het bezorgingstraject is misgegaan.

4. Niet de juiste sticker(s)

Er zijn een aantal stickers die ervoor kunnen zorgen dat jij geen ongeadresseerd folderpakket ontvangt. We bespreken de stickers hieronder en hoe je met deze stickers toch nog kunt profiteren van aanbiedingen die voor jou relevant zijn.

De nee/nee-sticker of nee/ja-sticker

Deze stickers zorgen ervoor dat je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk binnen krijgt. Een goede manier om het ongewenste overschot aan post tegen te gaan. Helaas mis je met deze sticker wel de aanbiedingen van je favoriete winkels in de buurt. Het gepersonaliseerde folderpakket van Kiesjefolders omzeilt deze sticker omdat het folderpakket op naam wordt toegestuurd.

Folderpakket aanvragen 1

De ja/ja-sticker?

In 2018 is de gemeente Amsterdam gestart met de ja/ja-sticker. Deze sticker heeft het folderbeleid in Amsterdam 180 graden gedraaid. Waar Amsterdammers met de nee-stickers aan konden geven dat ze niet geïnteresseerd waren in ongeadresseerde reclame, moeten ze nu actief laten zien dat ze deze reclame wél willen ontvangen. Heb je geen ja/ja-sticker op de bus? Dan ontvang je geen ongeadresseerde reclame.

Hoewel de sticker nu alleen nog in Amsterdam geldig wordt gebruikt, zijn andere grote steden ook van plan om de ja/ja-sticker in te voeren. Een gratis, geadresseerd folderpakket is in deze situatie ideaal als je wél wilt profiteren van de aanbiedingen, maar niet bezig wilt zijn met stickers of overbodige reclame.

5. Milieubewust bezig zijn

Minder ongewenste folders in je folderpakket betekent minder papierverspilling en dat is goed nieuws! Gemiddeld ontvangt ieder huishouden 33 folders per week. Op jaarbasis is dat 34 kilo aan reclame die op je deurmat landt. Maar liefst de helft van deze folders eindigt ongeopend in de prullenbak.

Een Kiesjefolders pakket bevat alleen de folders die je zelf hebt uitgekozen. Zo hoeven de andere folders dus niet meer gedrukt en vervoerd te worden om vervolgens ongelezen in jouw papierbak te eindigen.

Hoe werkt Kiesjefolders?

Bij Kiesjefolders kun je helemaal zelf bepalen welke folders je per week in je folderpakket wilt ontvangen. Met het gratis, gepersonaliseerd folderpakket krijg je dus de volledige regie over je eigen brievenbus.

Dit is hoe je binnen twee minuten een account aan kunt maken en een gratis folderpakket kunt samenstellen:

 1. Ga naar de homepage en vul je postcode in.
  Wij stellen een lijst op met de folders die voor jou beschikbaar zijn.
 2. Kies de folders die je in je pakket wilt hebben.
  Vink de winkels aan van de winkels waarvan je aanbiedingen wilt ontvangen. Mis je winkels in ons aanbod? Ook dat kun je aangeven.
 3. Vul je adresgegevens in.
  En je bent klaar!
 4. Binnen 2 weken ontvang je je eerste folderpakket.
  Het Kiesjefolders pakket wordt wekelijks bezorgd.

Folderpakket aanvragen 3

Extra voordelen

Alleen relevante folders ontvangen is niet het enige voordeel van het gratis Kiesjefolders pakket. Je kunt namelijk ook:

 • Heel gemakkelijk de folders in je folderpakket veranderen.

Wil je na een tijdje andere folders ontvangen? Dan kun je de folders via de mijn account pagina aanvinken of juist afvinken. De volgende week ontvang je dan je nieuwe pakket.

 • Je folderpakket op pauze zetten tijdens je vakantie.

Op deze manier zie je bij thuiskomst dus geen grote stapel aan folders liggen die niet meer relevant zijn en stoppen de winkelketens niet onnodig energie in folders die niet gelezen worden.

 • Het folderpakket meenemen bij een verhuizing of adreswijziging.

Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar info@kiesjefolders.nl met daarin je nieuwe adres. Na één of twee weken wordt je pakket keurig bij je nieuwe adres afgeleverd.

Uit welke folders kun je kiezen?

Het Kiesjefolders pakket bestaat naast de folders van de grote Nederlandse supermarkten ook uit folders van modezaken, woonwinkels, warenhuizen en nog veel meer. Onder andere deze folders zitten in het Kiesjefolders pakket:

Nu starten met het gratis folderpakket?

Zoals we al zeiden, er zitten geen nadelen aan het gepersonaliseerde Kiesjefolders pakket. Het gratis pakket is beter voor jou, de winkelketen én voor het milieu. Meld je binnen twee minuten aan via de homepage. Heb je vragen? Voor meer informatie kune je mailen naar info@kiesjefolders of bel ons tijdens kantooruren op 088-2341900.