Selecteer een pagina

De nee-stickers ken je waarschijnlijk al, maar steeds meer gemeentes zijn nu van plan de ja/ja-sticker in te voeren. Maar wat betekent de ja/ja-sticker precies?

Wat houdt de ja/ja-sticker in?

De ja/ja-sticker voor op de brievenbus bestaat al enige tijd, maar had in eerste instantie geen officiele functie. Sinds 2018 heeft de sticker in Amsterdam wél een officiële functie, huishoudens zonder de ja/ja-sticker krijgen namelijk geen ongeadresseerd reclamedurkwerk meer. De sticker is geïntroduceerd om het grote aantal weggegooide folders in de stad te verminderen. De welbekende nee-stickers werden in 1992 al ingevoerd, maar met de ja/ja-sticker wordt de manier van folderverspreiding volledig omgedraaid.

In de tabel hieronder zie je hoe de stickers nu werken:

  (ongeadresseerd)
reclamedrukwerk
huis-aan-huisbladen
Nee/nee-sticker Nee Nee
Nee/ja-sticker Nee Ja
Ja/ja-sticker Ja Ja
Geen sticker (in gemeente met ja/ja-sticker) Nee Ja
Geen sticker (in gemeente zonder ja/ja-sticker) Ja Ja

bron: https://www.at5.nl/artikelen/191476/gemeente-gaat-vanaf-nu-handhaven-op-jaja-sticker
Amsterdam:
heb je geen ja/ja-sticker? Dan ontvang je geen ongeadresseerde folders!

Komt er een ja/ja-sticker in jouw gemeente? Wat betekent dat?

Veel folders van het ongeadresseerde folderpakket worden in de papierbak gegooid zonder dat ze gelezen worden. Door de ja/ja-sticker in te voeren, kan een gemeente het aantal folders dat ongeopend wordt weggegooid verlagen. Door de ja/ja-sticker in te voeren moeten mensen namelijk actief aangeven nog wél ongeadresseerd reclamedrukwerk te willen ontvangen.

Wil je nog wel folders ontvangen en woon je in een gemeente waar de ja/ja-sticker geldt? Nog slimmer dan de ja/ja-sticker is een geadresseerd folderpakket van Kiesjefolders. Je kan op kiesjefolders.nl namelijk je eigen pakket samenstellen, zodat je alleen nog de folders krijgt die jij interessant vindt. Wil je toch nog het ongeadresseerde pakket ontvangen? Vraag dan de ja/ja-sticker aan op kiesjefolders.nl of op http://zetjebrievenbusopgroen.nl. Je kunt de sticker ook aanvragen bij een gemeenteloket.

Resultaten ja/ja-sticker Amsterdam

Op 1 januari 2018 is de ja/ja-sticker in Amsterdam ingevoerd. Een half jaar na de invoering van de ja/ja-sticker is er door onderzoeksinstituut Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) onderzoek gedaan naar de ja/ja-sticker en de resultaten zijn positief.

● 93% van de Amsterdamse bevolking is op de hoogte van de invoering.
● 84% van de Amsterdamse bevolking is tevreden met de ja/ja-sticker.
● Ongeveer 19% van de Amsterdammers maakt gebruik van de ja/ja-sticker.

Dit heeft ervoor gezorgd dat meer gemeentes in Nederland nu de aj/ja-sticker willen gaan invoeren.

De milieucijfers

Per week ontvangt ieder Nederlands adres ongeveer 30 folders in de brievenbus. Op jaarbasis betekent dit ongeveer 1.700 ongeadresseerde reclamefolders. Dat komt neer op 33 kilo aan reclamedrukwerk per jaar per huishouden.

Met de invoering van de ja/ja-sticker, scheelt het per huishoudens zonder sticker dus 33 kilo aan papierreclame. Niet alleen hoeven er door de ja/ja-sticker minder folders geproduceerd te worden, ook scheelt dit enorm in de transportkosten en -vervuiling. Dit alles draagt bij aan een duurzamere samenleving in Nederland.

Geen ja/ja-sticker maar wel folders ontvangen?

Misschien wil je nog wel folders ontvangen, maar niet allemaal. Met een geadresseerd folderpakket krijg je toch de folders van jouw favoriete winkels. Als je een geadresseerd folderpakket ontvangt moet je juist níét de ja/ja-sticker opplakken. Of als de ja/ja-sticker nog niet is ingevoerd in je gemeente moet je wél de nee/nee- of nee/ja-sticker opplakken. Zo help je mee aan het milieu door de hoeveelheid ongelezen folders terug te dringen, en krijg je toch nog je favoriete folders.

Met een geadresseerd folderpakket kun je zelf kiezen welke folders je wilt ontvangen. Op deze manier hoef je niet door de berg met irrelevante folders te spitten, en heb je gelijk een goed overzicht van de beste aanbiedingen van je favoriete winkels.

Het geadresseerde Kiesjefolders-folderpakket

Met Kiesjefolders kun je binnen twee minuten je geadresseerde folderpakket samenstellen. Zo werkt het:

1. Ga naar de homepage en vul je postcode in.
Wij stellen een lijst op met de folders die voor jou beschikbaar zijn.
2. Kies de folders die je in je pakket wilt hebben.
Vink de winkels aan van de winkels waarvan je aanbiedingen wilt ontvangen. Mis je winkels in ons aanbod? Ook dat kun je aangeven.
3. Vul je adresgegevens in.
En je bent klaar!

Binnen 2 weken ontvang je je eerste folderpakket. Het Kiesjefolders pakket wordt wekelijks bezorgd.

Waarom een gratis Kiesjefolders-folderpakket aanvragen?

Er zijn meerdere redenen waarom je voor een folderpakket van Kiesjefolders zou kunnen kiezen. We bespreken ze hieronder.

● Milieubewust. We hebben de voordelen van de ja/ja-sticker voor het milieu al besproken, maar ook het Kiesjefolders-folderpakket draagt bij aan een beter milieu. Met een ongeadresseerd folderpakket verdwijnt het grootste gedeelte van het pakket ongeopend in de papierbak. Door een gepersonaliseerd folderpakket samen te stellen, hoef je niet meer de ongewenste folders weg te gooien, wat papier- en energieverspilling tegen gaat.
● Niet de juiste stickers. De nee/nee-sticker of de nee/ja-sticker zorgt ervoor dat jij geen ongeadresseerde reclame ontvangt. In geementes waar de ja/ja-sticker van kracht is krijg je zonder sticker op de bus juist geen ongeadresseerd reclamedrukwerk. Misschien heb jij de keuze voor de nee-sticker gemaakt, om het ongewenste folderpakket tegen te gaan. Hoewel dit goed is tegen papierverspilling, mis je op deze manier wel de aanbiedingen van de winkels in de buurt.

Het Kiesjefolders-pakket biedt uitkomst, omdat je alleen de folders ontvangt waar je zelf om hebt gevraagd. Omdat het pakket geadresseerd wordt opgestuurd is er ook geen gedoe met stickers.
● Geld besparen. Als je altijd op de hoogte bent van nieuwe en scherpe kortingen, kun je een hoop geld besparen. Vooral als je in een gebied woont waar geen ongeadresseerde folderpakketten geleverd worden (bijvoorbeeld buiten de bebouwde kom), is het Kiesjefolders pakket een uitkomst, omdat de ongeadresseerde folders daar vaak niet worden bezorgd.

Het kan ook gebeuren dat je in een wijk woont waar normaal gesproken folderpakketten geleverd worden, maar dat je deze niet meer ontvangt. In dit geval is de kans aanwezig dat de folderbezorger jouw huis overslaat of de pakketten zelfs gelijk in de papierbak gooit. Helaas is het moeilijk om te achterhalen welk bedrijf hier verantwoordelijk voor is en waar deze tekortkoming gemeld kan worden.

Het gratis folderpakket van Kiesjefolders wordt op naam geleverd door de PostNL-bezorgers. Zo weet je zeker dat je pakket gewoon elke week aankomt. Is het toch ergens misgegaan met de levering? Dan kunnen we makkelijk achterhalen waar het fout is gegaan.

Starten met een gratis Kiesjefolders-folderpakket?

Het Kiesjefolders-folderpakket is dus een uitstekende manier om toch je folders te krijgen zonder een ja/ja-sticker op je brievenbus te plakken. Het pakket met de door jou gekozen folders wordt geadresseerd geleverd en is daarbij volledig gratis! Meld je in 3 simpele stappen aan op de homepage.

Voor meer informatie kun je ons via de mail bereiken op info@kiesjefolders.nl of telefonisch tijdens kantooruren op 088-2341900.